Az oldal a jobb felhasználói élmény érdekében és bizonyos funkciók működtetéséhez sütiket (cookie) használ.

További információ Rendben

OPTILIGHT ERW PLUS TETŐABLAK 55x78 cm BURKOLÓKERETTEL, EDZETT ÜVEGGEL, HŐSZIGETELŐ SZALAGGAL. Uw= 1,25 Wm2K (UTOLSÓ DARAB)

10 67 700Ft
(27% ÁFÁval növelve)
OPTILIGHT 10 év garancia
A termék jelenleg nem kapható.
A termék leírása

 

OPTILIGHT ERW PLUS 55x78 CM KÖZÉPSŐ TENGELY KÖRÜL 180 FOKBAN ÁTFORDULÓ TETŐTÉRI ABLAK BURKOLÓKERETTEL, HŐSZIGETELŐ SZALAGGAL, A BEÉPÍTÉSHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALKATRÉSSZEL. Uw =1,25 W/m2K.

 

Megfelel a 2018. január elseje után kiadott új épületekre vonatkozó építési engedélyek szigorúbb követelményének.  Uw=1,25 W/m2K !

 

OPTILIGHT ERW PLUS TETŐABLAK :

 

-alapanyag: borovi fenyő, illetve lakkozott, eloxált alumínium, RAL 7022-es színben.

-rétegragasztott faszerkezet, a vetemedések elkerülése érdekében.

-impregnálás, vákuumkezelés, gombaölés, lakkozott végleges felületkezelés.

-43 mm tokvastagság, 90 mm tokmélység.

-fényes különösen esztétikus lakkozás, fa összeeresztéseknél szilikonos tömítések.

-üvegezés U=1.1 W/m2K, U3-as extra meleg keretes hőszigetelő üvegezés, Uablak=1.25 W/m2K, hanggátlás 32 db.

- fekete hőhídmentes üveg távtartó.

-4-16-4 mm üvegrend, külső EDZETT üvegezés.

-ezüst üvegszorító léc.

- XT hőszigetelő szalag az ablak dobozában a jobb hőszigetelés és a hőhidak csökkentése érdekében.

-vasalatának köszönhetően a szárny a középső tengely körül 180°-ban átfordítható, így a külső üvegfelület könnyen tisztítható.

-alsó kilincs a könnyű működtetés érdekében, kétállású résszellőzéssel.

-falcos záródás.

-16 cm-es alumínium köpennyel ellátott burkolókeret.

-Termékeinkre 10 év garanciát biztosítunk.

-Üvegezésre jégkár ellen örökös garanciát vállalunk.

-Termékeink CE bizonyítvánnyal rendelkeznek.

-Ablakaink ezektől eltérő méretekben is kaphatóak.

-Ablakainkra utólag tetszőleges méretben, színekben és anyag választékban árnyékolók kaphatóak.

-Az ablakok 15-90 fokos tetőszerkezetbe szerelhetők be.

-Az ablak a FAKRO gyárban készül.

 

AZ ÁRAK TARTALMAZZÁK AZ ABLAKOKHOZ TARTOZÓ ALUMÍNIUM KÖPENNYEL ELLÁTOTT UNIVERZÁLIS BURKOLÓKERETEK ÁRÁT IS. A burkolókeretek 0-45 mm (zsindely- Bramac) profilmagasságú tetőfedőanyagok esetében alkalmazható.

Magas profilú cserép, illetve sorolás esetén SPECIÁLIS BURKOLÓKERETRE van szükség.

 

 

OPTILIGHT TERMÉKCSALÁD:

 

 

Az OPTILIGHT ERW / ERW PLUS / B / VB  termékcsalád vízszintes középső tengely körül 180 fokban átforduló tetőtéri ablakokból áll, melyek az alsó kilincs segítségével az ablakszárny enyhén nyitott, ún. passzív résszellőző állásban való rögzítését is lehetővé teszik. Az OPTILIGHT ablakok 15-90 fok közötti hajlásszögű tetőkbe építhetők be.

 

Jellemzők ERW PLUS:

 

ÜVEGEZÉS

FAKRO U3 4-16-4 mm szerkezetű dupla meleg keretes üvegezés argon gáz töltéssel és hővédő bevonattal, EDZETT külső üveg felülettel.

 

FA ALAPANYAG

Ablakaink kiváló minőségű északi fenyőből készülnek vízbázisú gomba és rovar elleni védőszeres vákuumimpregnálással, a felületkezelési folyamat során vízbázisú színtelen vastag lakkbevonatot kapnak, merítéses eljárással a fa természetes megjelenésének megőrzésére.


HŐSZIGETELÉS

A tetőtéri ablakok 24 mm-es kettős üvegezéssel készülnek (argongáz töltéssel), ami biztosítja a jó hőszigetelést, a LOW-E alacsony emissziós hővédő bevonat pedig tovább csökkenti a hőveszteséget télen és egyúttal korlátozza a túlmelegedést nyáron. A standard üveg U-értéke: 1,1 W/m2K.

 

HŐSZIGETELŐ SZALAG 

Lehetővé teszi az ablaktok és a tetőszerkezet közötti rés kitöltését, ezáltal javítja a tetőtéri ablak hőszigetelését és gátolja a hőhidak kialakulását. ERW Plus ablakok esetén az XT hőszigetelő szalag felár nélküli tartozék.

 

BIZTONSÁG

Az ablakok üvegezése külső edzett üvegfelülettel készül.

 

KILINCS

Ablakaink nyitására alulra szerelt cink ötvözetből készült öntvény kilincs szolgál.
A kilincs segítségével három különböző pozícióban rögzítheti az ablakot. A kilincs alaphelyzetben hermetikusan zár, a további kettő állás pedig különböző fokú passzív szellőzést tesz lehetővé.

 

MINŐSÉGI GYÁRTÁS

Az Optilight ablakokat Európában a lengyel KRONmat cég gyártja. A gyártási folyamatok és minőségellenőrzésük az EU elvárásai szerint folyik.

 

A FAKRO csoport részét képező KRONmatépítőipari anyagok forgalmazására létrehozott, logisztikai feladatokat ellátó cég. Választékunkban számos építőipari márka termékei szerepelnek azon Vevők számára, akiknek a minőségen és a funkcionalitáson túl a termékek ára is fontos.  

Értékesítési filozófiánk lényeges eleme a költségcsökkentés tevékenységünk valamennyi szakaszában; többek között a logisztikai feltételek optimalizálásával valamint az internet széleskörű alkalmazásával a kommunikáció során. Mindezt azért, hogy kiváló minőségű termékeket kínálhassunk Önöknek elérhető áron.

A FAKRO csoport 1991-ben alakult, a mai napra a világ második legnagyobb tetőablak gyártó cégévé fejlődött.

 

A magas minőségű OPTILIGHT tetőablakok garantálják a vásárlói elégedettséget. A gazdag és sokszínű kínálat lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja az elvárásainak megfelelő terméket. Az OPTILIGHT tetőablakokat a világ több, mint 20 országában forgalmazzák.

Az elemek előkészítésének és megmunkálásának modern technológiája, a minőség ellenőrzése a gyártás minden szakaszában, továbbá a vizsgálatok végrehajtása független laboratóriumokban garantálják az OPTILIGHT ablakok kiváló minőségét. Ennek köszönhetően, tetőtéri ablakainkra 10 ÉV GARANCIÁT biztosítunk. Az üvegezésre, pedig élettartam GARANCIÁT a jégesővel szemben.

Kiváló minőségű termékeink számos tanúsítvánnyal rendelkeznek, köztük a nemzetközi CE tanusítvánnyal is.

 

 

TERVEZÉS
Az exkluzív kivitelezésnek, és alulra elhelyezett kilincsének köszönhetően más ablakoknál akár 10%-kal több természetes fényt enged az otthonába.
A széria mélyebben épül a tetőbe, esztétikusabb külső megjelenést és még jobb hőszigetelést biztosítva.

 

BESZERELÉS
Az ablakok rendkívül könnyen beszerelhetők. 
A beszerelési folyamat elve kipróbált és tesztelt, a szakemberek által hosszú évek óta jól ismert módszer. Az egyéni összeszerelést kedvelő vásárlók számára lépésről lépésre könnyedén követhető beszerelési útmutatót mellékelünk minden egyes termékünkhöz. Igény esetén, megbízható, vizsgázott beépítőt tudunk ajánlani.

 

BURKOLÓKERET

A tetőtéri ablakok beszerelésénél csakis a megfelelő burkolókeret használata ajánlott. A burkolókeret külön dobozban található.

A burkolókeret segítségével az ablakok könnyedén beszerelhetőek és 100%-os vízhatlanságot biztosítanak. A tetőtéri ablakokra csakis abban az esetben vállalunk 10 év garanciát, ha az ablakok a megfelelő burkolókerettel együtt kerültek beszerelésre. 
A burkolókeretek eloxált  alumíniumból készülnek. Festésük az ablak színével megegyező szürke színű. Ellenállóak az időjárás viszontagságaival és az UV sugárzással szemben, vízhatlanságukat a legszigorúbb körülmények közt tesztelték. A burkolókeret mélyen illeszkedik a tető vonalába, ami nemcsak a hőszigetelést javítja, hanem kívülről is esztétikusabb látványt nyújt. A burkolókeret szerkezete lehetővé teszi, hogy a tetőtéri ablakokat mindenféle tetőfedésen be lehessen építeni, bármilyen alapanyag és profilkialakítás esetén is. A beszerelés kifejezetten felhasználóbarát, az egyes elemek csatlakoztatása nyilvánvaló.

A profilos burkolókeret beszerelésével biztosítható a nagyfokú vízhatlanság minden tetőfedő anyag esetén maximum 45 mm magasságú profil-tartományban. A tetőtéri ablak, lapos tetőfedésekre, hódfarkú cserepekre, beton cserepekre, profilos kerámia cserepekre, sőt hajlított fémlemez tetőfedő anyagokra is felszerelhető. 
Az ólommentes alumínium kötény biztosítja a szoros illeszkedést a különböző cserepekre és tetőfedő anyagokra, és az időjárás viszontagságainak ellenálló habszivacs tömítés biztosítja az oldal-csatlakozások hézagmentességét és vízhatlanságát hóesés vagy komoly eső esetén.

 

TIPP!

MI AZ AMIN NEM ÉRDEMES SPÓROLNI?

 

- EDZETT ÜVEG.

 

Mit ér akár a legjobban hőszigetelt üveg is, ha könnyedén betörik? A hőszigetelés önmagában a biztonság nélkül csak félmegoldás. A tetőablak folyamatosan ki van téve a heves zivataroknak, jégesőknek és különböző égi veszélyeknek.

Gondoljon csak bele, mi történne akkor, ha a soron következő jégeső betörné a nem edzett üveggel rendelkező, így könnyebben törő tetőtéri ablakának üvegét  és a következő két órában még zuhogó eső a tetőtéri szobát áztatná? Tegyük fel hogy nyár van és a következő 1-3 hétben amíg megérkezik a tetőablak méretre gyártott speciális üvegezése, legalább nem hűl ki a ház, csak az eső esik be, és zárhatatlan marad a lakás. Arról már nem is beszélve, ha az üveg törése elkerülhetetlen, akkor nem edzett üveg esetén a be és kifelé hulló nagyobb méretű üveg szilánkok komoly sérülést tudnak okozni a házon belül és kívül élőknek egyaránt. Edzett üveg esetén az üveg szilánkmentesen, apró darabokra esik szét, ezáltal megvédve mindenkit a sérüléseltől. Megéri?

 

NE CSAK A HŐSZIGETELÉSI ÉRTÉKEKET FIGYELJE, HANEM AZT IS HOGY A TETŐABLAKÁBAN BIZTONSÁGOS EDZETT ÜVEG LEGYEN!

 

-ALUMÍNIUM KÖPENY A BURKOLÓKERETEN.

 

A spórolás miatt túl rövidre gyártott alumínium köpeny a burkolókeret alján nem teszi lehetővé magasabb profilos tetőfedőanyag esetén a tökéletes fedést az ablak és a cserepek között, Így a legkisebb beépítési hiba esetében is a beázás elkerülhetetlen lesz.

Rengeteg beépítési idő spórolunk meg a megfelelő hosszúra hagyott alumínium köpennyel a burkolókeret alján. 10-11 cm hosszú sokszor még az egészségre is káros ólomból készült köpenyek nem teszik lehetővé a helyes beépítést, miközben még a beépítők életét is megkeserítik. Az OPTILIGHT és FAKRO tetőablakok 16 cm hosszú alumínium köpennyel rendelkeznek.

 

 - 10 ÉV GARANCIA, A MINŐSÉG MÉRŐSZÁMA.

 

Ma már 10 év garanciát minden komoly gyártástechnológiával rendelkező és minőségi terméket előállítani képes gyártó biztosítani tud, sőt alapkövetelmény is ez már a modern építőanyagoknál, ennél kevesebbel nem érdemes beérni, ha hosszútávra tervezünk. Az OPTILIGHT és FAKRO ablakoknál az edzett üvegnek köszönhetően az üvegezésre élettartam garanciát vállalunk.

 

- Uw= 1.25 W /m2K

Uw= 1,25 W/m2K hőszigetelő érték a 2018-as jogszabályok szerint = Problémamentes használatbavételi engedély.

Vissza a vásárláshoz